Plankote, projelere altlık teşkil etmek amacıyla hazırlanan, arazinin topografik durumu ile birlikte tüm detayları kapsayan haritalardır. Bir arazinin belirli aralıklarla, sistematik olarak (ki bu aralıklar amaca uygun ve de arazinin sekline göre belirlenir.Misal; 5 metre, 10 metrede bir kotolcusu yapilir.) Kotların belirlenmesi amaciyla yapilan calışma ve sonuç ürün olarak meydana gelen, kotlu/ölçekli krokidir.
Mimari projelere başlanmadan elimizde bazı donelerin/bazı belgelerin olması gerekir. Plankote‘de bu belgeler arasında bulunmaktadır.
Plankote, genel olarak arazinin topografik yapısının belirlenmesi amacıyla yapılan, arazinin yapısına göre belli aralıklarla ve eğimin değiştiği her noktada alım yapılmasıyla oluşan kotlu ve ölçekli krokidir. resmi evraklar için kullanılacaksa, arazinin bulunduğu il, ilçe, köy, pafta numarası, ada ve parsel bilgileriyle birlikte, arazide bulunan mevcut yol, bina, şev, direk ( çeşme gibi sembollerle tanımlanan nesneler ) birlikte belli aralıklarda arazinin mevcut kotları gösterilir. yapılış amaçlarından bir taneside arazinin harfiyata başlamadan önce ve bittikten sonra yapılarak çıkan toprağın hesabının yapılması içindir.
Plankote Haritasi’nin cikartilmasi amaciyla ölcmeler, yaklasik 3-5 m’de bir detay noktasi (istenilen prezisyona göre secilir), egimin degistigi yerler, sevler, arazide varsa mevcut yapilari kapsar plankote ve dahili kayit üniteli, Bilgisayara veri transferi mümkün olan Total Station (Elektonik Takeometre) ile yapilir